Congo, a Uvira: els primers auxilis de Sant'Egidio després de la inundació que ha deixat 80.000 persones sense llar

Diumenge passat fou un dia especial per a les famílies d’Uvira, la ciutat del Congo en part destruïda per les pluges torrencials.

Sant'Egidio va fer una primera distribució de necessitats bàsiques gràcies a la solidaritat internacional de la Comunitat.

Fins avui, s'estima que 80.000 persones s'han quedat sense llar. El riu Mulongwe es va desbordar i va arrossegar moltes cases.

En el punt de distribució, van aparèixer dones, moltes ancianes, que van rebre farina de blat de moro, fesols, arròs, oli i sucre, al costat d'alguns estris necessaris per a la cuina i productes d'higiene personal. L'ajuda es va distribuir amb tota la precaució necessària en aquest delicat període d'emergència a causa del coronavirus.

L'ajuda ha estat per aproximadament 900 persones, que de moment han trobat refugi a la parròquia de Nostra Senyora de les Llàgrimes, al districte de Mulongwe, mentre esperen trobar un lloc on poder reconstruir les seves pròpies cases.

Aquestes han estat les primeres ajudes significatives que s'han fet sobre el terreny, i han estat rebudes com una senyal d'esperança per a tota la ciutat.

A través de la premsa local, que ja ha tornat a informar de nou, la Comunitat ha fet una crida perquè la societat congolesa es mobilitzi per tal de multiplicar les ajudes i acompanyar a la població en la reconstrucció.

 

PER A DONAR SUPORT AL NOSTRE TREBALL DESPRÉS DE LES INUNDACIONS D’UVIRA CLICA AQUI >>