Verdriet en verontwaardiging over de executie van de terdoodveroordeelde Lisa Montgomery, die is uitgevoerd ondanks talloze oproepen en een kort uitstel. We blijven strijden voor de waarde van elk leven

De Gemeenschap van Sant'Egidio en de vele anderen die de afgelopen dagen de strijd voor het leven van Lisa Montgomery hebben gesteund, drukken hun verdriet en verontwaardiging uit over de wrede beslissing om haar executie toch uit te voeren, ondanks het verzoek om uitstel vanwege haar ernstig beperkte geestelijke gezondheidstoestand.

Het is een daad die slechts een verlangen naar 'legale' wraak laat zien, die niets te maken heeft met rechtvaardigheid die altijd voor het leven strijdt.

De gruwel van deze dood heelt niet de wonden veroorzaakt door geweld, maar injecteert een dosis haat en wanhoop in een samenleving die juist redelijkheid, rehabilitatieve rechtvaardigheid, barmhartigheid en verzoening nodig heeft.

We hopen dat de slechte beslissing om weer federale executies uit te voeren snel wordt teruggedraaid en dat er een tijdperk van respect voor het leven aanbreekt na teveel doden.

De Gemeenschap van Sant'Egidio dankt iedereen die met ons mee strijdt en die het appel om Lisa te redden heeft getekend, en nodigt allen uit om zijn of haar inzet voor het leven en tegen elke vorm van de doodstraf te vergroten.