news

Delegatie van Sant'Egidio in Mali om nieuwe wegen voor dialoog te openen

7 Augustus 2021 - BAMAKO, MALI

Mali
Peace

Deel Op

Een delegatie van de Gemeenschap van Sant'Egidio heeft een bezoek gebracht aan Mali, dat een bijzonder moeilijke periode in zijn geschiedenis doormaakt. Het land in de Sahel bevindt zich in een ingewikkelde fase, met opeenvolgende staatsgrepen (twee in minder dan een jaar) en aanhoudende instabiliteit. Ook is er grote waakzaamheid vanwege de aanwezigheid van jihadistische groepen in het noorden en het midden van het land, met talrijke aanslagen tegen de burgerbevolking en de strijdkrachten van de Verenigde Naties (MINUSMA). Bovendien werd Mali na de staatsgrepen geschorst als lid van de Afrikaanse Unie en de ECOWAS (Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten).
De delegatie heeft een ontmoeting gehad met de overgangsautoriteiten en de religieuze leiders van het land, om nieuwe wegen te zoeken van dialoog tussen de politieke krachten en de etnische gemeenschappen en om steun te verlenen aan het overgangsproces dat het land binnen een jaar naar verkiezingen en de opstelling van een nieuwe grondwet moet brengen.

 

Mauro Garofalo (Sant'Egidio) with PM Choguel Maïga (1), with imam Mahmoud Diko, former deputy Baba Hama Khan (2)Delegatie van Sant'Egidio in Mali om nieuwe wegen voor dialoog te openen
Delegatie van Sant'Egidio in Mali om nieuwe wegen voor dialoog te openen