PAUS

Paus Franciscus ontmoet in Congo vertegenwoordigers van DREAM en Sant'Egidio in Kinshasa en Kivu. De stem van de kinderen van de School van Vrede

Op de eerste dag van zijn bezoek aan Congo ontmoette paus Franciscus delegaties van mensen in het land die zich inzetten voor liefdadigheid en solidariteit. Onder hen waren vertegenwoordigers van de Gemeenschappen van Sant'Egidio in Kinshasa en Kivu (Goma, Kikwit, Kenge), van de zieken en voorvechters van het naar Floribert Bwana Chuyi genoemde DREAM-centrum.

Julien Neze, directeur van het DREAM-centrum in Kinshasa, presenteerde aan de paus het werk van DREAM in deze elf jaar van dienstverlening in het centrum in Bibwa, dat uitblinkt door zijn ultramoderne moleculaire laboratoria, waardoor meer dan 1000 gezonde baby's konden worden geboren. De paus kreeg een groot schilderij aangeboden, geschilderd door een patiënt die in het centrum onder behandeling was, om de schoonheid ervan weer te geven. De volledige toespraak (van Vatican.va) [IT]

Aline Minani en Jean Jacques Bakinahe, die de Gemeenschap van Goma vertegenwoordigden, boden de paus een boek aan met tekeningen van de kinderen van de School van Vrede, genoemd naar "Floribert Bwana Chui", wiens biografie zij aan de paus gaven. Deze foto's tonen het drama van oorlog, geweld en de vele vluchtelingen, maar ook de grote hoop op vrede die in de School van de Gemeenschap al is gerealiseerd.

In zijn dankwoord voor de geschenken en getuigenissen herinnerde de paus eraan dat: "In dit land, waar zoveel geweld is, dat weerklinkt als de daverende dreun van een omgehakte boom, zijn jullie het bos dat elke dag in stilte groeit en de lucht beter, adembaar maakt. Natuurlijk, de boom die valt maakt meer lawaai, maar God houdt van de vrijgevigheid die stilletjes ontspruit en vrucht draagt, en cultiveert zijn ogen met vreugde op hen die de behoeftigen dienen."