EVENEMENTEN

Viering uit dankbaarheid voor vijftien jaar Sant'Egidio in Apeldoorn

Op zaterdag 30 september vierde de Gemeenschap van Sant'Egidio haar 15-jarig bestaan in Apeldoorn. Voorafgaand aan de eucharistieviering sprak Ronald Dashorst van Sant'Egidio over het ontstaan en de ontwikkeling van de Gemeenschap in Apeldoorn. De liturgie werd voorgegaan door pastor Henri ten Have en Zeger Polhuijs. Bij deze speciale gelegenheid werd een nieuwe icoon van het Heilig Gelaat ingezegend, een heilig kunstwerk dat in Kiev is gemaakt en dat al "getuige is geweest van de vele tranen die zijn gelaten vanwege de oorlog in Oekraïne."

In haar slottoespraak benadrukte Hilde Kieboom, voorzitter van Sant'Egidio in de Lage Landen, het belang van de Gemeenschap voor het sociale en spirituele leven in Apeldoorn. Ze benadrukte ook de vele vriendschappen die in de loop der jaren zijn ontstaan met ouderen, daklozen, kinderen en vluchtelingen.

Aan het einde van de liturgische ceremonie werd het Sint Franciscusaltaar ingewijd als 'Altaar van de Armen', een symbolische plek waar gebed en vriendschap met de minder bedeelden een zichtbaar worden. Om dit moment te bezegelen, schonken andere Nederlandse gemeenschappen een beeld van "Homeless Jesus" dat op het Altaar van de Armen zal worden geplaatst.