news

Dia internacional del migrant. Contra els traficants de persones, calen vies d'entrada regulars, com els corredors humanitaris i el patrocini

17 Desembre 2019

corredores humanitarios
MIGRANTES

Comparteix-Ho

En ocasió del Dia internacional del migrant, que recorda el 18 de desembre de 1990, data en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció Internacional per a la defensa dels drets de tots els treballadors migrants i dels membres de les seves famílies, la Comunitat de Sant'Egidio participa en el Global Refugee Forum que s'està celebrant a Ginebra, on presenta la bona pràctica dels corredors humanitaris.
Per fer front com cal al complex fenomen de la immigració i lluitar contra els traficants de persones, la Comunitat de Sant’Egidio torna a demanar a Europa que obri vies legals d'entrada. Cal preveure formes de patrocini i facilitar els reagrupaments familiars mitjançant quotes d'entrada per motius de treball, entre altres mesures, escriu la Comunitat en el comunicat de premsa. Alhora, cal ampliar l'experiència positiva d'acollida i integració dels corredors humanitaris de Sant'Egidio i diversos països (Itàlia, França, Bèlgica i Andorra) per a més de 3000 persones.