CORREDORS HUMANITARIS

Ens vam preguntar: com es pot evitar que morin al mar milers de persones, inclosos molts nens?
I va arribar la resposta: creem els...

Corredors humanitaris per als refugiats

És un projecte pilot impulsat per la Comunitat de Sant'Egidio juntament amb la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, la Taula Valdesa i la CEI-Caritas. Es tracta d'un projecte totalment autofinançat.
Els seus objectius principals són evitar els viatges amb pasteres a través de la Mediterrània, que ja han provocat un altíssim nombre de morts, molts d'ells infants; impedir l'explotació dels traficants que es lucren amb les persones que fugen de la guerra; permetre que persones en "situacions de vulnerabilitat" (per exemple, a banda de persones que són perseguides i torturades, també famílies amb infants, ancians, malalts i persones discapacitades) entrin legalment en territori italià amb un vista humanitari i tinguin la possibilitat de presentar posteriorment la petició d'asil. És una manera segura per a tothom, perquè l'emissió dels visats humanitaris preveu els controls necessaris per part de les autoritats italianes.

En arribar a Itàlia, els refugiats són acollits en centres o cases per les nostres associacions, que sufraguen totes les despeses. Els ensenyem italià, matriculem els infants a l'escola i els ajudem a buscar feina per afavorir-ne la integració al nostre país.
Des de febrer de 2016 fins avui ja han arribat més de 7226 persones: sirians que fugien de la guerra i persones de la banya d'Àfrica.

 DOSSIER DELS CORREDORS HUMANITARIS (DESCÀRREGA GRATUÏTA)

Com funcionen?
Els corredors humanitaris són el fruit d'un Protocol d'Entesa entre la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, la Taula Valdesa, la CEI-Caritas i el Govern italià.
Les associacions envien voluntaris sobre el terreny que entren en contacte directe amb els refugiats als països on s'aplica el projecte. Allà preparen una llista de potencials beneficiaris que presenten a les autoritats consulars italianes. Aquestes la remeten al Ministeri de l'Interior perquè faci els controls pertinents. Un cop validada, les autoritats consulars italianes expedeixen els visats humanitaris amb validesa territorial limitada, és a dir, vàlids només per a Itàlia. Quan arribin a Itàlia –de manera legal i segura– els refugiats podran presentar la sol·licitud d'asil.

Com es financen?
Les associacions promotores dels corredors humanitaris es fan càrrec de tots els costos del projecte.

Dona online

NOTÍCIES 1 Gener 2016↦ #corredores humanitarios