MAALTIJDEN OP STRAAT

Homeless

Deel Op

De behoeften van wie op straat leeft zijn talrijk, allereerst om zichzelf te beschermen tegen de kou en de honger. Mensen helpen die geen onderdak voor de nacht vinden, kan voorkomen dat ze doodgaan van ontberingen.

Daarom gaan sinds het begin van de jaren tachtig groepen mensen van de Gemeenschap ’s avonds naar treinstations of naar plaatsen waar daklozen onderdak zoeken voor de nacht, om warm eten en drinken, dekens en andere soorten comfort te brengen om mensen te beschermen tegen de kou.

In landen waar de hevigheid van de temperaturen de levens van wie op straat leeft bedreigt, wordt deze essentiële aanwezigheid op straten geïntensiveerd in de wintermaanden om vooral de meest geïsoleerde daklozen en hen die minder goed in staat zijn zichzelf tegen de kou te verdedigen, te bereiken. Wanneer er geen opvangfaciliteiten zijn of deze vol zitten, is dit de enige manier om de levens van daklozen te beschermen.

Deze trouwe en vriendschappelijke aanwezigheid heeft ook de waarde van het bezoek; het betekent tegemoet treden wie in moeilijkheden is, het sterke isolement waarin hij leeft vullen en de banden van genegenheid en solidariteit weer herstellen.