news

L'Escola de Cultura i Idiomes: "un pont de pau"

6 De Novembre 2018 - BARCELONA, ESPANYA

Escuela de idiomas
Integración#puentesdepaz2018

Comparteix-Ho

En una jornada festiva titulada "PONTS DE PAU" s'ha dut a terme la inauguració del nou curs de l'Escola de Cultura i Idiomes de la Comunitat de Sant’Egidio de Barcelona. L'escola va obrir les portes el 2011 i ja hi han passat més de 1000 alumnes de 32 nacionalitats per aprendre català i castellà, o per fer cursos d'alfabetització. Juntament amb l'acte d'inauguració es van lliurar els diplomes del curs anterior i es va donar la benvinguda als 174 alumnes repartits en 8 cursos de diferents nivells. 

Durant l'acte es va recordar la recent trobada internacional per la pau en l'esperit d'Assís que es va celebrar a Bolonya,
"PONTS DE PAU", i es va passar un vídeo per tal que "creixi i es desenvolupi un moviment de cors, de pensament, de voluntat i de cultura de pau". 

Es van escoltar testimonis d'alumnes de l'escola, com la
Fàtima, que va recordar la importància d'aprendre l'idioma quan has d'aprendre a viure en un nou país i et sents sol: "No és fàcil ser immigrant, no és fàcil deixar-ho tot enrere, la família, els amics, la llengua, i obrir-te camí en una altra ciutat i en un altre país. Però si trobes persones que t'ajuden, et canvia la manera de pensar i de ser. Gràcies". El director de l'escola, Xavier Vidal, va destacar que "conèixer la llengua és el fonament per construir ponts amb els altres". Tal com va recordar l'Amira, jove tunisiana que col·labora a preparar un dinar per a ancians del barri, "Són moments per parlar, per coneixe'ns i per trobar una nova família". 

També va parlar un dels últims alumnes, l'
Alain, que va arribar el passat 23 de juny a Barcelona després de 8 mesos de viatge des de Douala (Camerun) en què ha vist els horrors dels viatges pel desert i pel mar, i l'angoixa d'un calabós. El seu castellà ja era força fluid, després de 3 mesos de classes: "Gràcies a Sant'Egidio, perquè em permet sentir-me com a casa meva".L'Escola de Cultura i Idiomes:
L'Escola de Cultura i Idiomes:
L'Escola de Cultura i Idiomes:
L'Escola de Cultura i Idiomes:
L'Escola de Cultura i Idiomes:
L'Escola de Cultura i Idiomes: