news

7 de febrer: La Comunitat de Sant'Egidio, que celebra el seu 52 aniversari, expressa la seva joia i el seu agraïment al Senyor

7 Febrer 2020 - ROMA, ITÀLIA

San Egidio
aniversario comunidad

Comparteix-Ho

Avui Sant'Egidio fa 52 anys. La Comunitat, que està de festa a tot el món, agraeix al Senyor aquests anys de pregària, fraternitat, amistat amb els pobres i treball per la pau.

Va començar aquesta història el 7 de febrer de 1968 l'Andrea Riccardi amb un petit grup d'estudiants de secundària que volien canviar el món. Avui Sant'Egidio està a tots els continents. El papa Francesc, que va rebatejar Sant'Egidio, com "la Comunitat de les 3 P" (pregària, pobres i pau), li va confiar la missió "de recosir amb paciència el teixit humà de les perifèries, que la violència i la pobresa han esgarrat; la missió de comunicar l'Evangeli a través de l'amistat personal; la missió de demostrar que una vida és realment humana quan és viscuda juntament amb els més pobres; la missió de crear una societat en què ningú no sigui estranger. És la missió de vèncer les fronteres i els murs per reunir".

Amb un nom que van prendre els anys setanta del lloc on havien trobat estabilitat, l'església i el  monestir de Sant'Egidio, al cor de Trastevere, va començar una història que ha dut la Comunitat a les perifèries humanes i existencials dels diferents continents, des del treball entre els pobres de tot tipus (persones sense llar, ancians sols, infants del carrer a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, menors que creixen a les Escoles de la Pau) fins als programes de tractament de la sida i d'inscripció en el registre civil (amb els projectes DREAM i BRAVO), des del diàleg interreligiós segons l'"esperit d'Assís" fins al treball per la pau a diferents països del món, i especialment a l'Àfrica, després de la pau que es va assolir el 4 d'octubre de 1992 a Moçambic, punt final d'una guerra civil que havia provocat un milió de morts.

Avui continua el gran repte de construir un món més humà a molts nivells, com l'amistat amb qui no té una llar, per vèncer l'aïllament social, o els corredors humanitaris per salvar vides humanes i afavorir la integració, per posar només alguns exemples.

La de Roma del 8 de febrer a Sant Joan de Laterà –una festa oberta a tots els amics de la Comunitat i als representants de les institucions– només és la primera de moltes altres festes que viurem als més de 70 països en què està present Sant'Egidio, des d'Europa fins a l'Àfrica, des de l'Àsia fins a Amèrica Llatina.