A Abidjan, a l'escola del Laurent, "mort d'esperança", per parlar sobre un possible futur en terres africanes

Una conferència a l'escola de secundària on anava el nen que van trobar mort al carro d'un avió a París, tot just fa un mes

 

El 5 de febrer, la Comunitat de Sant'Egidio d'Abidjan va fer una conferència a l'escola de secundària a la qual assistia Laurent Barthélémy Ani Guibahi, el nen de 14 anys trobat mort al carro d'un avió, a París, el passat 8 de gener. Davant més de 300 estudiants i familiars de l'adolescent que va perdre la vida somiant amb Europa, es va parlar del futur negat a molts joves africans i de la necessitat de construir-lo allà on cadascú viu. Alphonse Krecoum, de la Comunitat, va explicar els terribles riscos que corren aquells que es dirigeixen a Europa, les caminades al desert i els viatges perillosos al mar, recordant, juntament amb Laurent, els milers d'homes i dones que han perdut la vida en els viatges de l'esperança. A més, davant dels càrrecs directius de l'escola, també va convidar els joves a prendre el seu futur per la mà i començar a canviar la societat en què viuen, començant pels pobres i els més febles: és amb la solidaritat i la difusió d'una nova cultura del conviure que els fonaments es construeixen, per no voler abandonar més la pròpia terra.

La conferència va acabar amb una pregària en memòria de Laurent Barthélémy, en la què van assistir els seus companys d'escola, commoguts. Centenars d'ells van decidir unir-se als Joves per la Pau (el moviment de joves de Sant'Egidio) per començar a fer noves iniciatives.

A Costa d'Ivori, després de la descoberta dramàtica del cos de l'infant mort (actualment, després d'un mes, encara a França), hi ha hagut un fort debat sobre les mesures de seguretat de l'àrea de l'aeroport. Fins i tot s'han destruït barracons dels barris perifèrics propers a l'aeroport, tot i que estiguessin a més de vint quilòmetres de distància del barri on vivia el nen. Convençuda que cal difondre una nova cultura entre els joves, la Comunitat de Sant'Egidio continuarà anant a les escoles d'Abidjan, començant per les de Yopougon, organitzant més conferències i trobades.