Contra l'aïllament dels ancians: a Santiago de Cuba amb els Joves per la Pau

La pandèmia ha posat de manifest un problema global: l'aïllament dels ancians i les seves gravíssimes conseqüències en termes de salut i pèrdua de vides humanes.

La Comunitat de Sant'Egidio de tot el món porta anys al costat dels ancians. No ha acceptat l'aïllament i sempre ha buscat alternatives a la institucionalització.

Per això quan va arribar la pandèmia, les Comunitats es van mobilitzar de les maneres més variades i creatives per trencar l'aïllament degut –aquest cop– a la prevenció del contagi.

A Santiago de Cuba, carregats amb la seva motxilla, els Joves per la Pau han anat als barris de la perifèria de la ciutat per visitar els ancians, primeres víctimes d'un "factor col·lateral" de l'epidèmia: l'escassetat d'aliments, que està afectant sobretot les franges més dèbils, que no poden sortir de casa.

Tots han rebut productes alimentaris, sabó i mascaretes, béns preciosos avui a Cuba. Les cares de felicitat i les paraules de benedicció dels ancians han estat per als Joves per la Pau un veritable testimoni de resurrecció.


SEGUIM AJUDANT ELS QUE PATEIXEN EN AQUEST TEMPS DE PANDÈMIA

SI VOLS UNIR-TE A NOSALTRES

FES UN DONATIU ONLINE

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES