news

Els cristians i el do d'"una valentia tenyida de pau i solidaritat" davant de la pandèmia. L'arquebisbe Anastasi d'Albània escriu una carta a Andrea Riccardi.

1 Juny 2020

Ecumenismo
Andrea Riccardicoronavirus

Comparteix-Ho

L'arquebisbe Anastasi, de l'Església ortodoxa d'Albània, ha transmès per carta a Andrea Riccardi els seus sentiments de cristià i de pastor davant de la pandèmia del covid-19.

 

Benvolgut professor Riccardi, estimadíssim germà en el Senyor.
Crist ha ressuscitat! És veritat, ha ressuscitat!

Gràcies per la seva carta i per les cordials salutacions del 8 d'abril de 2020. L'amistat amb la Comunitat de Sant’Egidio i els seus esforços romanen a la nostra ment en aquest moment difícil de la història en què treballem per ajudar els més necessitats. En un himne pasqual es parla d'un do fonamental que el Senyor ressuscitat ens ha fet: Quan les portes estaven tancades, Jesús va allà on hi ha els deixebles i els dona ànims i la pau.

Llibertat de tota forma de por, de la depressió, de la por d'una injustícia despietada. Llibertat de la por davant de la inseguretat que va en augment, davant de l'amenaça de la pobresa. Llibertat de la por a la malaltia, de la pandèmia del covid-19. Llibertat de la por a la mort.

Aquesta temeritat no s'apaivaga amb un optimisme abstracte, sinó amb dos antídots únics: la fe en el Déu de l'amor i l'amor desinteressat. Déu no ens abandonarà. No hi ha temor en l'amor, sinó que l'amor complet treu fora la por (1 Joan 4,18).

Aquells de nosaltres que tenen el do de la fe haurien de cuidar-la, nodrint-la amb humilitat, estudi i pregària, demanant com van fer els deixebles: "Senyor, augmenta la nostra fe". Tampoc podem oblidar pregar per aquells a qui els costa creure. És un deure d'amor i de respecte vers ells.

Celebrem la Pasqua lliures de tota forma de por. Davant del trauma i l'ànsia que aquesta pandèmia sense precedents ha provocat, responguem amb la impavidesa que Crist crucificat i ressuscitat ens concedeix. Una valentia tenyida de pau i solidaritat. Pensant afectuosament en la Comunitat de Sant’Egidio, i pregant pels seus esforços, especialment en el moment difícil d'aquesta pandèmia, desitgem que el Senyor Crucificat i Ressuscitat il·lumini la seva vida i guiï les seves obres amb la pau i la solidaritat que Crist vencedor de la mort inspira, i romanguem amb amor fratern en el Senyor ressuscitat.
 

Anastasi

Arquebisbe de Tirana, de Durrës i de tot Albània

Llegeix la seva biografia.Els cristians i el do d'
Els cristians i el do d'