Art de carrer per humanitzar la ciutat: a Lviv (Ucraïna) dediquen un mural als "invisibles", les persones sense llar víctimes de la violència

A Lviv (Ucraïna) hi ha un nou mural titulat "invisibles". L'han fet els Joves per la Pau per recordar les persones sense llar que són víctimes de violència i que han perdut la vida.

L'obra s'ha inaugurat dos mesos després de la mort del Bogdan, de 64 anys, després d'una llarga agonia a reanimació. El setembre ell i un company seu del carrer, l'Igor, van ser atacats per dos joves.

El mural representa de manera simbòlica les figures de dos pobres, un home i una dona, sense llar. La seva figura està traçada amb línia discontínua; dins seu hi ha el cel. D'aquesta manera els artistes volen dir que és com si els pobres fossin "retallats" del paisatge de la ciutat, privant-los de drets, dignitat i personalitat.

"La indiferència mata i aquest dibuix és una manera d'oposar-se a una violència que no s'ha de convertir en norma", diuen els Joves per la Pau, que des de l'estiu, parlant amb els pobres, han detectat diversos episodis d'agressions nocturnes per part d'altres joves.

Immediatament després d'aquella agressió la Comunitat de Sant’Egidio i els Joves per la Pau van fer una crida i van organitzar una vetlla de pregària en record dels dos assassinats al lloc en què es van produir els fets.

Aquests dies a Lviv la temperatura ja ha baixat per sota dels zero graus. El mural és un toc d'alerta, a l'inici de la campanya d'emergència pel fred, per no oblidar els pobres i les persones sense sostre, i el seu dret a no ser "invisibles".