Carles de Foucauld, germà universal, serà un dels sants que proclamarà el papa Francesc

A la basílica de Sant Bartomeu es conserva un record seu

El 3 de maig el papa Francesc va presidir al Vaticà la celebració d'un consistori ordinari públic per a votar set causes de canonització. Una és la de Carles de Foucauld, el germà Carles de Jesús, el germà universal, que va dedicar la seva vida a donar testimoni de l'Evangeli entre els pobres a Algèria. 

A la basílica de Sant Bartomeu, santuari dels nous màrtirs, es conserva un record del germà Carles.

Es tracta de la paleta que va utilitzar per construir les seves ermites, i en què hi ha gravat el seu emblema, el cor i la creu. Aquest record, que van donar les Germanes de Jesús i el postulador de la seva causa de canonització, es va lliurar durant una pregària el 29 d'octubre de 2019.

Avui recordem aquell esdeveniment reproduint la carta que les Germanes van escriure en aquella ocasió i una nota del germà Carles.


Carta de la germana Luigina, superiora de la casa de Tre Fontane

La teva primera construcció a Algèria va ser una capelleta. Immediatament després vas construir un gran espai per acollir els convidats. Vas demanar a tothom que anomenessin "fraternitat" la teva casa, perquè volies que tothom sabés que tu eres el germà de tots els pobres i de tots els éssers humans sense distinció. També nosaltres, deixebles teves, volem que les nostres cases estiguin obertes per a tothom...

Continua llegint (IT)

Notes que Carles de Foucauld va escriure al recés que va fer abans de la seva ordenació sacerdotal

En què consisteix la preparació? En créixer en amor, en ciència, en maduresa. Per adquirir: més amor, observança fidel de la meva Regla; fer en tot el que és més perfecte, perfecció dels actes quotidians; sobretot pregària, humilitat, amor pel proïsme;

Continua llegint (IT)

 

Textos, imatges i vídeo de la pregària