Vacunes i prevenció per la Covid-19 a l'Àfrica: el compromís de Sant'Egidio amb el recolzament de la República de Xipre

A l'Àfrica, la situació de la batalla contra la Covid-19 és alarmant: tot i els nous casos, les vacunes segueixen escassejant. De fet, al continent africà hi ha només 7 milions de persones immunitzades de 1.300 milions d'habitants. Al món, de gairebé dos mil milions d'administracions, només l'1% es refereix a la població africana.

Sant'Egidio, gràcies al suport de la República de Xipre, continua la prevenció de la Covid-19 gràcies al programa DREAM present a 10 països africans. Llançat el 2002 per lluitar contra la SIDA a l'Àfrica, DREAM s'ha convertit al llarg dels anys en un model per al continent, amb 50 centres clínics i 28 laboratoris de biologia molecular, que han ofert proves diagnòstiques i atenció mèdica gratuïta a més de 500.000 persones i permès el naixement de 120.000 infants sans de mares seropositives, entre d'altres. DREAM dona suport als sistemes de salut dels estats, capacitant el personal mèdic i d'infermeria local. Sobre la base de l'experiència adquirida en la lluita contra el VIH, la tuberculosi i l'Ebola, el programa es va activar immediatament en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, posant a disposició els seus propis laboratoris i centres clínics per a la detecció de pacients i la vacunació.

Els fons assignats pel govern de Xipre permetran augmentar les vacunacions i la distribució d'equips de protecció personal a Malawi i Moçambic. "Es tracta d'una donació especialment important, en un moment difícil per a l'Àfrica pel descens de les ajudes a la cooperació. És fonamental intensificar les activitats de prevenció i estendre la campanya de vacunació al Sud del món", ha declarat el president de la Comunitat de Sant'Egidio, Marco Impagliazzo.