A París, l'“Estiu de Solidaritat” uneix ancians i famílies de refugiats ucraïnesos

El dissabte 6 d'agost, al jardí de la Casa de les Filles de la Caritat de París, es va celebrar l'“Estiu de Solidaritat”. Les famílies dels refugiats ucraïnesos, una trentena de dones i nens, acollits allà durant diversos mesos per iniciativa de la Comunitat, amb el suport de les germanes i la Fundació Notre-Dame, van preparar dolços per agrair-los l'hospitalitat rebuda.

Pocs dies abans de la Jornada Mundial dels Avis i els Ancians, impulsada pel papa Francesc, també van ser presents molts ancians de diferents barris de París i Charenton i de residències d'ancians: un centenar de persones en total, que van compartir una tarda de celebració amb cançons, menjar i reflexions.
El testimoni de la germana Julie, que va parlar en nom de la germana Françoise Petit, superiora de la congregació, i de totes les germanes, va ser especialment commovedor: “Des del principi, la idea d'acollir-vos ens ha fet realment felices. Totes les germanes estan molt contentes que pugueu unir-vos a nosaltres. Escoltar els nens jugar, compartir passejades pel jardí, sentir les vostres salutacions mentre apreneu francès, tenir-vos amb nosaltres durant la pregària: agraïm l'experiència d'aquests darrers mesos i la feina dels nostres amics de Sant'Egidio”.

Valérie Régnier, de la Comunitat de Sant'Egidio de França, va recordar que ser solidaris amb les famílies refugiades “és la nostra manera de dir no a la guerra i sobretot de construir la pau, és a dir, una casa comuna. És un somni que tenim: prou guerres, prou violència, menys patiment per als que han de fugir de la guerra”.