MIGRANTS

Emoció i pregària al camp de refugiats de Pournara a Xipre, en la celebració en què es recorden els migrants que han mort al mar

La celebració del "Morir d'esperança", el record dels qui han perdut la vida en la migració, es va celebrar al camp de refugiats de Pournara, a Xipre, dissabte passat. Celebrada un cop acabat l'estiu solidari, ha despertat una gran emoció.

El lloc és significatiu: precisament l'espai on durant cinc setmanes els voluntaris de Sant'Egidio han muntat les tres carpes de l'amistat: escola d'anglès, escola de la pau amb infants i el restaurant. La participació fou nombrosa i intensa: més de tres-centes persones, entre sol·licitants d'asil cristians i musulmans, voluntaris, amics de Xipre i diplomàtics. La celebració ha estat presidida pel pare Bruno Varriano, vicari patriarcal de l'Església llatina, un religiós molt actiu en l'ajuda als migrants en dificultats a l'illa. En la litúrgia que va precedir el memorial, va pronunciar l'homilia l'arquebisbe George Panamthundil, que els darrers anys ha treballat a la nunciatura apostòlica a Xipre i ha donat molt suport a l'obra de Sant'Egidio i recentment ha estat nomenat nunci apostòlic a Kazakhstan pel papa. “L'autoritat que et dóna Jesús –va dir dirigint-se als migrants del camp– és compartir els teus problemes, les teves angoixes, els teus moments de tristesa amb els teus germans i superar-los junts. I sobretot, no perdis l'esperança!" En acabar, es van repartir branques d'olivera entre tots en senyal de pau i una gran festa amb cançons i balls va concloure la vetllada.