Global Friendship a Amsterdam. Els joves de Sant'Egidio: “La pau és possible i volem construir-la”

El segon dia del Congrés Internacional de Joves per la Pau, el miler de participants, procedents de 15 països europeus, entre ells Ucraïna, van visitar la casa d'Anna Frank per recordar la immensa tragèdia de la Xoà i la Segona Guerra Mundial - Gran Assemblea per la Pau al centre d'Amsterdam
 
Un pelegrinatge de pau al cor d'Europa per dir un “no” convençut a la guerra i als que diuen que no és possible construir la pau. En el segon dia de “A Global Friendship for a Global Peace”, els mil joves per la pau (moviment juvenil de la Comunitat de Sant'Egidio), congregats a Amsterdam de 15 països europeus diferents, van visitar la Casa d'Anna Frank i el Monument Nacional de les Víctimes de l'Holocaust, per recordar la horror de la Xoà i renovar el seu compromís per combatre totes les formes d'antisemitisme, racisme i violència.
A la tarda, durant una manifestació al centre d'Amsterdam, va ressonar la crida de Katia Sorokopud, una infermera de 25 anys de Kíiv: “No et cansis de treballar per la pau. Fins i tot el mal més gran, la guerra, es pot guanyar amb més amor. Durant el bombardeig, em vaig quedar amb els meus pacients i, amb la Comunitat de Sant'Egidio, seguim ajudant els pobres, perquè la guerra sempre afecta els més febles”. Li van respondre els joves que, en diferents països, ajuden els que fugen de la guerra: “L'amistat amb nens als camps de refugiats i a les nostres ciutats ens ensenya que podem somiar amb un món de pau. Podem fer-ho perquè volem. La pau és possible i volem construir-la”.
Hi ha hagut molts moments de trobada i debat sobre diferents temes (migracions, pobresa, ecologia) per donar veu a les esperances de pau de les generacions més joves i difondre una cultura solidària i d'integració.
La reunió finalitzarà demà amb una nova assemblea plenària amb el president de Sant'Egidio Marco Impagliazzo.