A Ivano-Frankivsk, a l'oest d'Ucraïna, la celebració del 55 aniversari de Sant'Egidio

Ivano-Frankivsk, a l'oest d'Ucraïna, és una de les ciutats on conflueixen els refugiats interns que fugen de les parts orientals del país, les més colpejades per la guerra. Aquí, Sant'Egidio ha situat un dels centres d'ajuda a la població empobrida que pateix el conflicte.

Amb motiu del 55è aniversari de la Comunitat, molts es van reunir per pregar i donar gràcies: persones de totes les edats i condicions, infants de l'Escola de la Pau, refugiats, joves i adults i amb ells discapacitats que, evacuats d'un institut de Kíev, ara viuen en tres cohabitatges gestionats per Sant'Egidio.

Amb ells també tres ancians refugiats, allotjats en una casa família. Entre aquests Gleb, de Kharkiv, 90 anys, que va romandre als soterranis de casa seva durant vint dies durant el setge de la ciutat. Evacuat a Ivano-Frankivsk, va viure en un gimnàs utilitzat com a centre de refugiats. A partir d'ell, conegut al gimnàs pels joves de la Comunitat, va néixer la casa família en un pis de la ciutat on s'allotjaven dues persones més.