MÓN

Celebració dels 55 anys de Sant'Egidio a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona amb una litúrgia presidida per monsenyor Vincenzo Paglia

Aquest diumenge, joia i fraternitat van fer encara més bonica la Bssílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Persones molt diferents, unides pel lligam de l'amistat i de la solidaritat, es van aplegar per celebrar el 55 aniversari de la Comunitat de Sant'Egidio. Ancians, amics del carrer, infants de les escoles de la pau, refugiats ucraïnesos i nous europeus es van afegir a molts altres amics que participen en les iniciatives de Sant'Egidio en un clima familiar i de festa. A la celebració, a més de les diferents comunitats que hi ha a la ciutat de Barcelona, hi havia també les comunitats de Manresa i Tarragona, i representants de les institucions i de diferents confessions cristianes.
Va presidir la litúrgia monsenyor Vincenzo Paglia, que a l'homilia va recordar que Sant'Egidio va néixer poc després del Concili Vaticà II. "La història de la Comunitat –va destacar– és un dels testimonis de la força d'aquell amor cristià que obre els cors i els murs perquè ningú sigui abandonat, oblidat o, encara pitjor, agredit, com està passant a Ucraïna i a la resta de països on hi ha guerra".
Després de la celebració, en diferents grups, la jornada va cloure's amb un refrigeri i una festa popular. Especialment emotiu va ser la trobada dels Joves per la pau amb els ancians.