ANCIANS

Mai més soles gràcies a una casa per a ancianes a Lahore (Pakistan)

Va obrir ahir al barri cristià de Yohannabad

El Pakistan és un país demogràficament jove. Només el 2,7% de la població té més de 60 anys. Tot i això, la soledat, l'extrema pobresa i l'abandó dels ancians són un problema cada vegada més gran que es va agreujar amb la pandèmia i la consegüent crisi econòmica que pateix el país. I les dones ―especialment les viudes― són les primeres víctimes d'aquesta situació.

Així és com va néixer la primera casa família per a ancians del barri de Yohannabad, a Lahore. Es tracta d'un pis gran, decorat amb molta cura, sense barreres arquitectòniques, pensat per a allotjar 4-5 persones, que ahir va obrir les portes a les dues primeres residents: Parveen i Veeda. Una vivia des de feia anys en una residència i havia manifestat en diversees ocasions el seu desig de tenir una casa. L'altra, que no té família, vivia sola enmig de molts problemes.

La Comunitat de Lahore les va acompanyar amb afecte quan van voler començar la vida a la seva nova casa amb una pregària d'acció de gràcies en què van participar molts amics.