Una tempesta tropical arrasa Maputo, la capital moçambiquesa. Els Joves per la Pau duen ajuda allà on la violència de l’aigua ha destruït les cases

Les intenses pluges i la tempesta tropical Filipo que han assolat Maputo les últimes setmanes han provocat inundacions, desperfectes i la destrucció de cases, sobretot als barris perifèrics.

 
Diumenge 14 d’abril a la tarda, els Joves per la Pau de Maputo van anar a visitar les persones que s’havien vist greument afectades per les pluges al barri de Polana-Caniço, i els van dur un missatge d’ànims i paquets d’aliments de primera necessitat.
 
La Comunitat fa trenta anys que és a Polana-Caniço, un barri de la perifèria de la ciutat, amb l’Escola de la Pau, que cada setmana obre les portes a més de cinquanta infants i adolescents. Els Joves per la Pau coneixen bé la realitat del barri i els seus habitants, amb qui han creat lligams profunds d’unió amb el pas dels anys.
 
Durant les visites, els Joves per la Pau, acompanyats pels adolescents de l’Escola de la Pau, van anar a veure sobretot ancians sols i malalts, i famílies que havien vist com la tempesta destruïa casa seva.
Tots van expressar la seva joia i el seu agraïment pels paquets que van rebre, i van apreciar sobretot la visita i l’escalf de l’amistat. El treball dels Joves per la Pau no s’ha acabat sinó que continuarà amb més ajuda i més accions de solidaritat.
 
Tal com diuen els Joves per la Pau, “O mundo muda a cada gesto teu” (el món canvia amb cada gest que fas). El seu treball a Polana-Caniço és un exemple concret que la solidaritat i la proximitat poden canviar les coses a la vida de les persones, sobretot en els moments més difícils.