MÓN

No només estiu: a Moçambic, on és hivern, es reparteixen kits per afrontar el fred per a les persones sense llar de Maputo

Juliol i agost a Moçambic són mesos freds. A la capital, Maputo, molts viuen sense llar. Entre aquests, hi ha infants, ancians i mares amb nadons molt petits.

La Comunitat de Sant'Egidio visita als sense sostre cada setmana els dimarts, dijous i divendres després de la pregària de la tarda, portant un sopar calent, i els diumenges amb el dinar. Els Joves per la Pau amb els adults de la Comunitat reparteixen uns 800 àpats setmanals.

Molts joves que es queden al carrer vénen d'altres províncies del país a buscar feina i un futur millor a la capital, però és difícil, per la qual cosa acaben dormint al carrer, i se sostenen rentant i estacionant cotxes o demanant almoina als semàfors.

En els darrers anys ha crescut el compromís de la Comunitat amb ells i alguns han aconseguit millorar la seva condició. Es comença per ajudar-los a tenir un document d'identitat, ja que alguns l'han perdut i d'altres mai no l'han tingut, per això cal registrar-se al programa Bravo! Això ha permès a alguns trobar feina i així sortir de la vida al carrer.

En els darrers dies, amb la contribució de l'ambaixada portuguesa, s'han distribuit 300 kits d'hivern, que contenien mantes, gorres de llana, mitjons, suèters i sabons, per ajudar a superar el fred. Fou un moment de gran alegria tant per als qui les van rebre com per als que les van distribuir.