PAU

"Cal l'audàcia de la pau, que ens duu més enllà del mur del que és impossible, davant del qual ens hem aturat": Andrea Riccardi a la Trobada Internacional per la pau

Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant'Egidio, en ocasió de l'assemblea inaugural de "L'audàcia de la pau. Religions i Cultures en diàleg", que es va celebrar a Berlín del 10 al 12 de setembre, va destacar el significat del títol 37 Trobada Internacional per la pau en l'"esperit d'Assís".
"Hi ha un punt decisiu –va dir– que trobarem en el títol de la nostra trobada, l'audàcia de la pau. En aquesta difícil situació, ja no n'hi ha prou amb la prudència, encara que sigui necessària, ja no n'hi ha prou amb el realisme o la lleialtat, encara que siguin decisius: ca l'audàcia de la pau, que ens duu més enllà del mur del que és impossible, davant del qual ens hem aturat... Un home que ha dedicat la seva vida a les Escriptures, Walter Brueggemann, escriu: davant de la guerra "ens costa de creure que pugui obrir-se una realitat nova. El futur sembla cansat, atroç, rèplica del passat".  Audàcia de la pau significa creure que existeix una alternativa. Que cal invertir més en el diàleg i en la diplomàcia, en la trobada per a solucions justes i pacífiques. Parlar de pau no és intel·ligència amb l'agressor o malvendre la llibertat aliena, sinó consciència profunda i realista del mal de la guerra sobre els pobles. Audàcia de la pau, que és perseguir visions alternatives sense resignar-se a les vies obligades de la realitat. Audàcia de la pau, per als que som creients, és invocació de la pau i confiança en Déu, que té plans de pau que guien la història".

 

Llegeix tota la intervenció d'Andrea Riccardi (ES)