PENA DE MORT

10 d'octubre, Dia Mundial Contra la Pena de Mort

Continua la mobilització per salvar Kenneth Smith

Cada any, el 10 d'octubre, se celebra el Dia Mundial Contra la Pena de Mort, una ocasió per reflexionar sobre les profundes implicacions ètiques, socials i humanes de la pena capital. Aquest dia no és només un recordatori per a la consciència col·lectiva sobre la brutalitat d'aquesta pràctica, sinó que també serveix de plataforma per sensibilitzar l'opinió pública i per unir els esforços globlals en pro de l'abolició definitiva de la pena de mort.

La Comunitat de Sant'Egidio promou actes, seminaris i campanyes de sensibilització. En particular, a presons italianes (Roma, Vercelli, Nàpols i Florència), alemanyes (Würzburg) i africanes (Moçambic, Malawi i Camerun). A més, aquests dies les escoles de llengua i cultura de Sant'Egidio per als immigrants (a Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Espanya) celebren trobades sobre el tema de la tortura, per sensibilitzar els estudiants.

A Florència, la Comunitat participa en una vetlla de pregària de 24 hores per demanar l'abolició a Ohio amb un videomissatge que podeu veure AQUÍ.

Aquests actes, centrats en el tema de la tortura, que és el tema d'enguany per al Dia Mundial Contra la Pena de Mort, posen de relleu històries i casos emblemàtics, com el de Kenneth Smith, un condemnat a mort a Alabama que va sobreviure a una execució fallida i ara corre el perill de ser executat mitjançant hipòxia per nitrogen.

La crida a favor de  Kenneth Smith, que ja ha tingut unes 11.000 adhesions, es difondrà durant aquest actes, juntament amb les ciutats que participaran en el moviment de Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort, que se celebrarà el 30 de novembre, aniversari de la primera abolició de la pena de mort de l'ordenament d'un Estat europeu, el Gran Ducat de Toscana el 1786.

 

Per què s'ha d'abolir la pena de mort

Què fa la Comunitat de Sant'Egidio contra la pena de mort