PENA DE MORT

Salvem Kenneth Smith, evitem la barbàrie d'una execució inhumana. En aquests moments milers de persones de tot el món estan enviant peticions perquè no es dugui a terme l'execució

El 23 de gener, a Roma, a la Sala de Conferències de la Comunitat de Sant’Egidio, es va celebrar una conferència de premsa per denunciar al món la terrible execució de Kenneth Eugene Smith, que està prevista per al 25 de gener a Alabama (EUA). 

Alhora, es van celebrar a Europa altres conferències a diferents ciutats com ara París, Berlín, Barcelona i Budapest.

Kenneth Smith, que va ser condemnat per un homicidi comès el 1988 i que està al corredor de la mort de la presó de Holman des de fa 34 anys, serà executat amb l’anomenat “ofegament per nitrogen”. Serà la primera vegada que s’utilitzi aquest cruel mitjà que està prohibit a tot el món per a l’experimentació amb animals.

Es va obrir una campanya per demanar a la governadora d’Alabama que aturés aquesta immensa crueltat. Tot i que s'han desatès milers de peticions enviades, la mobilització continua.

Durant la conferència de premsa, que ee  va retransmetre per streaming, Mario Marazziti, cofundador de la Coalició Mundial contra la Pena de Mort, va explicar la història de Kenneth Smith i va rellançar una crida per demanar la salvació del primer home que podria ser executat amb nitrogen a mans d'un Estat.

Vídeo de la conferència de premsa