ACTES

Dignitat i drets: proposta de llei que vol canviar el futur de les persones sense llar a Catalunya

Durant l’acte “Una llei pels drets de les persones sense llar. Una llei de dignitat”, set col·legis professionals van expressar el seu suport a la proposta de llei de defensa de les persones sense llar que la Comunitat de Sant’Egidio ajuda des de fa alguns anys.

La proposta preveu regular les accions i els serveis que les administracions públiques haurien de dur a terme per garantir els drets de les persones sense llar i indica solucions concretes per fer front a la situació de qui viu al carrer. Més informació

Actualment la proposta de llei s’està debatent al Parlament de Catalunya. L’acte va ser organitzat per la Comunitat de Sant’Egidio juntament amb Sant Joan de Déu Serveis Socials, Arrels Fundació, Càritas Catalunya i Assís Centre d’Acollida, que són les organitzacions impulsores de la proposta de llei per resoldre els problemes de les persones sense llar, i ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Després d’exposar els punts fonamentals de la proposta de llei, es van relatar les diferents situacions a què han de fer front cada dia les persones sense llar i els motius pels quals aquesta llei és fonamental per garantir els seus drets i donar-los l’atenció necessària.

Les diferents associacions professionals que hi havia (advocats, psicòlegs, pedagogs, educadors, metges) van abordar sota diferents punts de vista les vies per reconèixer els drets de les persones sense llar.

També van redactar un manifest titulat  “Una llei pels drets de les persones sense llar. Una llei de dignitat” que el col·legi de periodistes difondrà per ajudar en el tràmit de la llei al Parlament.