PENA DE MORT

Malawi s'oposa a la pena de mort: representants d'institucions i societat civil juntament amb Sant'Egidio, a l'acte "Ciutats per la Vida"

El 30 de novembre, mentre la Comunitat de Sant'Egidio commemora l'abolició de la pena de mort, es va organitzar a Malawi, a la casa de l'amistat de Sant'Egidio a Blantyre, una conferència sobre el tema "Ciutats per a la vida".

A l'acte, que va adquirir importància nacional, van participar nombrosos representants d'institucions i de la societat civil. Entre ells, l'advocada Brenda Nkhwale de CHREAA Malawi, Centre de Drets Humans, Educació, Consultoria i Assistència, que va subratllar com la pena de mort contradiu el dret a la vida.
També hi va ser present un representant de l'associació internacional Reprieve, l'advocat Chipiliro Lulanga, que va dir que estava segur que "Malawi aviat serà una nació lliure de la pena capital, però hem de treballar junts com a nació".
En representació de Sant'Egidio, Verónica Nyirenda, que ens va convidar a reflexionar sobre la importància de protegir la vida en lloc d'acabar-la. “La justícia que treu la vida és injustícia”, va dir Nyirenda.
Finalment, en nom de l'alcalde de Blantyre, Chidika Nyimba, va condemnar fermament l'ús de la pena capital, demostrant el compromís de les institucions de la ciutat en aquest sentit.