EMERGÈNCIES

Infants ferits a Gaza han arribat a Itàlia per ser atesos, acollits per Sant'Egidio i altres associacions que promouen corredors humanitaris

La guerra a Gaza afecta milers de nens i nenes cada dia. Alguns han arribat a Itàlia en les últimes hores, gràcies a la iniciativa del govern, per tractar les seves ferides, acompanyats d'adults. Els infants viatjaran als hospitals italians que hagin acceptat assistir-los.

La Comunitat de Sant'Egidio -juntament amb les altres associacions que promouen l'ajuda humanitària -Caritats Italianes, Federació d'Esglésies Evangèliques i Arci, que sempre han estat implicades en l'ajuda humanitària- ha donat una disponibilitat immediata a aquesta acció humanitària activant-se al territori per trobar solucions que tinguin cura dels infants i les seves famílies.

Cada infant té una història de patiment darrere seu: com el V. que va perdre tota la seva família i des de llavors mai ha deixat la mà de la seva àvia. Els voluntaris els reben amb flors i joguines, un cara amiga després de tant dolor.

L'experiència de vuit anys de corredors humanitaris a les persones afectades per la guerra (i que ara ha salvat fins a 7.000 persones a Europa) ajudarà a donar resposta a les necessitats dels qui requereixen una atenció sanitària i humanitària urgent.