MÓN

La Comunitat de Sant'Egidio s'uneix al dolor dels familiars per la mort de Cornelio Sommaruga, expresident del Comitè Internacional de la Creu Roja

La Comunitat de Sant'Egidio se suma al dolor dels familiars per la mort de Corneli Sommaruga, expresident del Comitè Internacional de la Creu Roja, mort a l'edat de 91 anys a Ginebra fa uns dies. Originari de Lugano i nascut a Roma, Sommaruga va ser una personalitat destacada a Suïssa i a l'escena internacional. Va estar vinculat a la Comunitat de Sant'Egidio per una amistat profunda, sincera i activa que va durar fins als darrers dies.

Una amistat que ha vist Sant'Egidio i Sommaruga col·laborar en diverses qüestions humanitàries al món, començant per l'alliberament del líder kosovar Rugova, durant el conflicte dels Balcans. "Un home just en un món marcat per la violència i la injustícia", va definir Andrea Riccardi. Apassionat creient en les qüestions humanitàries, disposat a "estrènyer la mà dels enemics" per mantenir obertes vies de diàleg i construir la pau, Sommaruga va participar durant molts anys, fins que la seva salut li ho va permetre, a les Trobades Internacionals de Pregària per la Pau de la Comunitat, donant sempre la seva aportació original i apassionada.

A la trobada celebrada a Munic el 2011, parlant sobre "La pregària com arrel de la pau", va dir: "Pregar en silenci significa abans de res donar temps al Totpoderós per parlar-nos, per mostrar-nos el camí a seguir i també per fer triomf de la pau. Déu ha de tenir l'oportunitat de dir-nos allò que espera de nosaltres. (...) No es pot aconseguir la pau sense reconciliació i perdó (...) ni pot haver-hi pregària sense creure en el Totpoderós. Crec en Déu, malgrat el silenci i els misteris; Crec que és viu, malgrat l'existència al nostre món del mal i del patiment; Crec que és a l'origen del món per a la vida i l'alegria de viure, malgrat els límits de la nostra raó i dels límits del nostre cor”. Llegir més (IT)

Una representació de Sant'Egidio estarà present al seu funeral a Ginebra el divendres 23 de febrer de 2024.