MÓN

De Gaza a Roma: la nova vida dels infants palestins i les seves famílies acollides per la Comunitat de Sant'Egidio

En sortir del parvulari, F. corre, somrient i feliç, per abraçar la seva mare. Una escena de "normalitat", però que no té res de normal. De fet, F. és un dels nens palestins evacuats de Gaza, juntament amb les seves famílies, i acollits a Itàlia per la Comunitat de Sant'Egidio.

Van fugir de les bombes i de la fam, portant amb ells els signes de dolor i ferides -a vegades molt greus- de la guerra.

El primer grup de refugiats palestins va arribar a Itàlia fa aproximadament un mes. Alguns d'ells estaven en estat molt greu: tenien ferides profundes, alguns van patir amputacions i encara estan ingressats a l'hospital. Altres estan allotjats en equipaments gestonats per la Comunitat i per a nens com F. estem intentant recuperar la normalitat assistint a l'escola bressol o a l'escola de primària.

Malgrat la guerra, molts d'ells volen tornar a Palestina, però això és evidentment impossible de moment. A l'espera de la pau, la Comunitat treballa per permetre la reunificació dels familiars supervivents.