MÓN

Després de la crida de Sant'Egidio per a les poblacions desallotjades a Abidjan, Costa d'Ivori, les ajudes es multipliquen i es troben nous habitatges

L'ajuda s'està estenent a les poblacions recentment desallotjades dels barris marginals més grans d'Abidjan, que van ser completament arrasades. La crida de la Comunitat de Sant'Egidio per no abandonar els que han perdut la seva llar i es veuen obligats a traslladar-se als afores de la ciutat va ser acceptada per l'Església Catòlica de Costa d'Ivori. En els darrers dies el vicepresident de la Conferència Episcopal i responsable de Pastoral Social, Mons. Bruno Yedo i el secretari de Càritas nacional van visitar els llocs destruïts i van portar ajuda en aliments i altres productes de primera necessitat. Segons un pla iniciat per la Comunitat, 47 famílies del barri d'Anyama es van poder allotjar en allotjaments alternatius.

En les últimes dues setmanes, també s'han multiplicat les accions a favor d'un suport nutricional adequat i assistència mèdica. És una senyal d'esperança per als desplaçats: l'alegria d'una mare, que s'havia refugiat sota un pont, pel naixement de la seva petita, gràcies a la intervenció urgent de la maternitat més propera; molts nens d'entre les famílies desallotjades dels barris de Boribana i Cité Marine que poden seguir assistint a les Escoles de Pau de Sant'Egidio ja que tot i la precarietat de la situació, continua el servei d'escolarització i cultura de la pau. Gràcies a les ajudes, que continuen arribant d'altres associacions locals i ONG, Sant'Egidio continuarà donant suport a les poblacions afectades pels desnonaments que, iniciats al febrer, estan arribant a quasi tots els barris marginals d'una ciutat que ara té aproximadament cinc milions d'habitants.