MÓN

Unes fortes pluges arrasen el barri de barraques de Namwongo de Kampala (Uganda) i provoquen desperfectes en cases de gent gran. La Comunitat actua per reconstruir-les

Les fortes pluges que últimament han afectat la ciutat de Kampala (Uganda) han comportat no pocs problemes, sobretot per a les persones que viuen a les zones més vulnerables de la ciutat.

Namwongo és la zona de barraques més pobra i la segona més gran de Kampala. Construïda als voltants d’una zona d’aiguamolls que duu al llac Victòria, està a la banda més baixa de la capital d’Uganda, que s’estén sobre una gran zona de turons. Quan plou, l’aigua baixa cap a les pobres cases de la zona de barraques, que sol acabar inundada. En aquestes circumstàncies no només queden afectades les cases (i de vegades queden destruïdes) sinó que s’escampen infeccions i malalties.
A Namwongo la pobresa és extrema. Es calcula que les famílies sobreviuen amb menys d’un dòlar al dia. El 60% de la població són infants, tot i que també hi ha molts ancians, majoritàriament sols.
La Comunitat de Sant’Egidio s’ocupa d’aquests “pobres entre els pobres” i els duu regularment aliments i cures mèdiques.
Darrerament, a causa d’unes fortes pluges, la zona de barraques de Namwongo s’ha tornat a inundar i moltes cases d’ancians han quedat destruïdes.
Els joves de la Comunitat de Muyenga, un barri situat a la zona alta dels turons, van anar a reconstruir les cases i a cobrir-les amb una teulada.