news

Duizenden mensen onderweg naar de openingsceremonie van "Wegen van Vrede" in Münster. Bondskanselier Angela Merkel, de grootmoefti van Al-Azhar en honderden vertegenwoordigers van de religies in de wereld.

10 September 2017 - MÜNSTER, DUITSLAND

Spirit of AssisiPrayer for Peace#pathsofpeace

Deel Op

De internationale ontmoeting "Wegen van Vrede", georganiseerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio in de "Geest van Assisi" is in Münster begonnen. Vanaf 14.00 uur begon de grote zaal van het congrescentrum vol te lopen met honderden vertegenwoordigers van de verschillende godsdiensten en uit de wereld van cultuur en politiek, afkomstig uit alle continenten. Een aanzienlijk aantal mensen uit heel Europa nam deel aan de ontmoeting; meer dan 2.500 mensen werden verwelkomd in het congrescentrum. Uit heel Europa waren groepen jongeren en volwassenen gekomen om het evenement te volgen. Daarmee werd de ceremonie het meest bezochte evenement voor de vrede in 2017.

Om 16.00 uur arriveerde de Duitse bondskanselier Angela Merkel, vergezeld door de stichter van de Gemeenschap van Sant'Egidio, Andrea Riccardi, en lokale autoriteiten. Na een korte ontmoeting met enkele deelnemers aan de ontmoeting, waaronder de president van Niger Mahamadou Issoufou en de grootmoefti van Al-Azhar Al-Tayyeb, ging de openingsceremonie van start.

Behalve de genoemde sprekers stonden ook de voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani, de milieudeskundige Jeffrey Sachs, de Grieks-Orthodoxe patriarch van Antiochië en heel het Oosten Johannes X, de rabbijn van Frankfurt Avichai Apel en de voorzitter van het Rissho boeddhisme Kosei Kai op het programma. Alba Ruiz de Andrés van de beweging Youth for Peace uit Barcelona gaf een getuigenis. Ook werd de boodschap voorgelezen die paus Franciscus stuurde aan de deelnemers van de internationale ontmoeting. Een jaar geleden nam Bergoglio deel aan eenzelfde bijeenkomst in Assisi, op de dertigste verjaardag van de grote Werelddagen voor de Vrede die in 1986 werden georganiseerd door Johannes Paulus II en sindsdien elk jaar worden herhaald in verschillende Europese steden dankzij het werk van de Gemeenschap van Sant'Egidio.