news

Start van de nieuwe missie van Sant'Egidio in de Rohingya-kampen in Bangladesh

29 November 2017

Humanitarian aidRefugeesRohingya

Terwijl het bezoek van Paus Franciscus aan Myanmar en Bangladesh plaatsvindt, lanceert de Gemeenschap nieuwe projecten ter ondersteuning van vluchtelingen. DONEER NU

Deel Op

Terwijl Paus Franciscus zijn bezoek aan Myanmar en Bangladesh voortzet, gaat de tweede missie van de Gemeenschap van Sant'Egidio van start in de Rohingya-vluchtelingenkampen.

Iets meer dan twee weken na de eerste reis, komt een tweede interventie van Sant'Egidio om Rohingya in Bangladesh, in de vluchtelingenkampen ten zuiden van Cox’s Bazar, aan de grens met Myanmar te helpen. De toestroom van vluchtelingen is nog geen moment opgehouden, de kampen zijn overvol en de regen blijft de levens van de zwaksten steeds zwaarder maken.

Deze tweede missie, die direct contact voorziet met de bewoners van vijf van de vijftien grootste kampen (Shamlapur, Unchiprang, Jamtoli, Kutupalong e Leda), is bedoeld om de eerste interventie voort te zetten, maar tegelijkertijd om een projectinitiatief te promoten in drie richtingen:

1. Sanitaire onderteuning voor twee veldziekenhuizen in Shamlapur en Unchiprang, geopend door MOAS, die gemiddeld 700 bezoeken per dag registreren. Het initiatief omvat de levering van medicijnen, machines en het vinden en uitzenden van medisch personeel.

2. Kinderbescherming en onderwijs, in samenwerking met de Bengaalse jongerenorganisatie “We The Dreamers” en de Indonesische Muhammadiyah in het kamp Jamtoli. De interventie voorziet de bouw van lichtgewicht constructies voor kinderen die in directe nood verkeren.

3. Samenwerking met de Caritas en de kerk van Bangladesh, te beginnen met steun voor het werk in kamp Leda en de planning van verdere initiatieven in het grote kamp Kutupalong (bijna 500.000 mensen).

Doneer online