news

Laten we de Rohingya niet vergeten: tweede missie van Sant’Egidio in de vluchtelingenkampen

22 December 2017 - BANGLADESH

Humanitarian aidRohingya

De hulp tot nu toe en nog te realiseren projecten

Deel Op

De tweede missie van Sant’Egidio in de Rohingya vluchtelingenkampen viel samen met het pauselijk bezoek aan Myanmar en vervolgens aan Bangladesh. Dankzij de donaties die de Gemeenschap tot nu toe ontving, was het mogelijk om nieuwe hulpgoederen te brengen.

“De missie in de kampen duurde enkele dagen – vertelt Alberto Quattrucci – waarin we hebben deelgenomen aan verschillende onderdelen van het bezoek van de paus in Dhaka, en in het bijzonder aan de ontmoeting tussen paus Franciscus en de kleine groep Rohingya vluchtelingen in het park van het Archbishop’s House in Dhaka. Maar het waren tevens belangrijke dagen om onze activiteiten voor vluchtelingen te realiseren, ook in samenwerking met internationale en lokale organisaties."
In de eerste instantie heeft Sant’Egidio gezorgd voor de eerste noodhulp, waaronder vooral medicijnen en voedsel, die verspreid werden in vluchtelingenkampen. Kampen waar de toch al dramatische situatie van de mensen, die het aan alles ontbreekt, verslechterd wordt door cholera en difterie. 

In de komende maande zullen we onze inspanningen voortzetten en hiervoor hebben we drie prioriteiten vastgesteld:

- Het functioneren en de uitbreiding van twee veldklinieken in Shamlapur en Unchiprang waarborgen, in samenwerking met het MOAS (Migrant Offshore Aid Station).

- Ingrijpen in de dramatische situatie van kinderen, die het grootste onderdeel vormen van de Rohingya-bevolking in de vluchtelingenkampen (naar schatting 350.000 kinderen in 16 nederzettingen en in 15 vluchtelingenkampen). Met de organisatie “We the Dreamers” uit Bangladesh en de Indonesische Muhammadiyah, openen we binnenkort een school en een voedingscentrum voor de kinderen in Jamtholi.

- Samenwerken met Caritas Bangladesh en de lokale Caritas in Cox’s Bazar door het sturen van kleding, dekens en voedsel uit Italië en andere Europese landen, die uitgedeeld worden in het kamp in Leda.


Doneer online

Of maak uw gift over via bankoverschrijving

IBAN: IT67D0760103200000000807040
Banco Posta

BIC/SWIFT Code: BPPIITRRXXX

Rekeninghouder:

Comunità di S.Egidio-ACAP Onlus Piazza S.Egidio 3/a, 00153 Roma

Vermeld in de omschrijving: "Emergenza Rohingya"