Sant'Egidio en Kringwinkel Antwerpen tekenen in België een samenwerkingsovereenkomst voor een circulaire economie en minder vervuiling

Afgelopen dinsdag werd in Antwerpen een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Gemeenschap van Sant'Egidio en Kringwinkel Antwerpen, werkzaam in de circulaire economie, voor de inzameling en verkoop van tweedehands spullen en kleding in de winkel Laudato Si'. Bij de ceremonie was ook de Vlaams minister van Omgeving en Natuur Koen Van Den Heuvel aanwezig.

Laudato Si' is een innovatieve, sociale en ecologische plek die in september 2018 werd geopend in de periferie van de stad. Het is niet alleen een tweedehands winkel, maar ook een werkplek voor wie die het hardst nodig hebben. Het is een open plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten, en die vooral open staat voor de bewoners en gemeenschappen die in de wijk aanwezig zijn.

Na deze overeenkomst zal de winkel vier dagen per week geopend zijn. Zo wordt de mogelijkheid voor iedereen vergroot om bij te dragen aan een circulaire economie en minder vervuiling, en mensen bewust te maken van het gebruik van hergebruikte materialen.

ONTDEK MEER OVER ECOSOLIDARITEIT BIJ SANT’EGIDIO