Noodhulp en wederopbouw gaan door in Mozambique voor de slachtoffers van orkaan Idai, opdat Beira tot leven komt

Meer dan 109.000 mensen bereikt

In Mozambique lopen meer dan anderhalf miljoen mensen het risico om te verhongeren, nadat twee orkanen eerder dit jaar het leven kostten aan honderden mensen en dorpen en oogsten verwoest werden. 67 miljoen kinderen hebben voedsel nodig, de meesten van hen lijden al aan ondervoeding.

De afgelopen maanden heeft de Gemeenschap van Sant'Egidio het grote inspanning voortgezet van het uitdelen van voedselpakketten en zijn de activiteiten in het voedingscentrum geïntensiveerd, met een gemiddelde van 750 maaltijden per dag. In totaal werden 20.566 voedselpakketten verdeeld ten behoeve van 109.754 personen.

De afgelopen dagen werden de hulpgoederen gebracht naar twee resettlement zones buiten Beira, de stad die bijna geheel verwoest werd door de orkaan Idai. Het gaat om een onlangs ontbost gebied, zonder water of elektriciteit, waar een deel van het groot aantal mensen daar verblijft er zonder huis en zonder middelen van bestaan. Mensen waren blij om onze pakketten te ontvangen. Niet alleen omdat het concrete hulp tegen de honger betrof, maar ook als een teken van nabijheid dat zij niet verwachtten, nadat zij maandenlang in een onbekend en onherbergzaam gebied waren achtergelaten.

Aan elke familie wordt een voedselpakket uitgedeeld dat 10 kilo rijst, 5 kilo meel, 3 kilo bonen, 1 liter olie, 2 kilo suiker, 1 kilo zout en 1 stuk zeep bevat. Concrete hulp, waarmee we een grote hoeveelheid mensen bereiken door het werkgebied steeds uit te breiden.

Tegelijkertijd begint de wederopbouw van de huizen van de armste mensen, die zonder iets zijn achtergebleven, in het bijzonder de ouderen.

 

WE BLIJVEN ONS INSPANNEN OPDAT BEIRA WEER TOT LEVEN KOMT

ALS U WILT, KUNT U ONS STEUNEN DOOR ONLINE TE DONEREN 

Doneer online