Sant' Egidio heeft al 27 huizen gebouwd voor de ouderen van Beira die getroffen waren door de orkaan: de stad komt weer tot leven

Opdat Beira weer zal leven. Dat was het doel van Sant'Egidio, direct na de vreselijke orkaan Idai, die in maart 2019 de Mozambicaanse stad heeft getroffen.
Sindsdien heeft Sant'Egidio zich ingezet voor haar wederopstanding: met het herstel van het DREAM centrum, de noodhulp aan de bevolking en de reconstructie van huizen, vooral voor de armste ouderen die zonder onderdak achtergebleven waren na de orkaan.
De wederopbouw gaat snel verder en er zijn - 10 maanden na de orkaan - al 27 huizen gegeven aan de ouderen die dakloos achterbleven. Het zijn bouwwerken van baksteen, sterk en mooi, die met hun gekleurde pleisterwerk stralen in de arme wijk, als een teken van hoop en wedergeboorte. En het werk gaat door.
"Sant'Egidio - zo schrijft het dagblad Noticias - verschijnt als de enige organisatie die in Beira al nieuwe huizen heeft toegewezen aan kwetsbare families sinds de orkaan passeerde."