news

Paus Franciscus: Alliantie tussen jongeren en ouderen voor een menselijkere toekomst. Laat degenen die in instellingen wonen niet alleen.

27 Juli- 2020

ELDERLY
Pope FrancisThere is no future without the elderly

Persbericht

Deel Op

Door jongeren uit te nodigen om “gebaren van tederheid” te stellen naar de ouderen toe, riep de paus bij het Angelus iedereen op tot bevordering van een alliantie tussen de generaties. Ook in het licht van de pandemie die de wereld op een globale manier treft, verschijnt er een weg om te bewandelen als men een meer menselijke en solidaire toekomst wil opbouwen.
De “fantasie van de liefde”, waarover Franciscus sprak, is dringend nodig om allereerst diegenen te bereiken die – vanwege de lockdown – alleen zijn achtergebleven in de instellingen, beroofd van de nabijheid van hun dierbaren en contacten met de buitenwereld. Men kan en men moet, met inachtneming van de gepaste voorzorgsmaatregelen, dit isolement doorbreken en de ouderen beschermen tegen het “virus” van de eenzaamheid dat al wijdverspreid was nog vóór covid-19.

Voor de Gemeenschap van Sant’Egidio is dit ook een aanmoediging om, met nog meer kracht en overtuiging, de verspreiding van het internationale appel “Zonder ouderen is er geen toekomst”, dat al duizenden handtekeningen heeft verzameld voort te zetten op www.santegidio.org