news

Een stem vanuit de stad Homs in Syrië, waar de hulp van Sant'Egidio is aangekomen

9 September 2020

Syria
Humanitarian aid

Deel Op

Het is bijna tien jaar geleden dat de oorlog in Syrië begon. De stad Homs heeft moeite om na een jarenlange belegering weer normaal te worden. Een groot deel van de stad ligt nog steeds in puin en voedsel wordt er steeds schaarser.
Om de bevolking te helpen die zo'n lange en bloedige oorlog hebben doorstaan,  heeft de Gemeenschap van Sant'Egidio een donatie gestuurd naar de paters Jezuïeten in Homs voor het aanschaffen van voedsel en eerste levensbehoeften voor kinderen, ouderen en mensen die in moeilijke omstandigheden leven.
In een video vertelt de Syrische Jezuïet pater Nawras Sammour - die herinnert aan pater Frans van der Lugt, die zes jaar geleden werd vermoord in de kapel van de Jezuïeten in Homs - over de huidige situatie en legt hij het belang uit van de ontvangen hulp. Er is hulp nodig om het leven weer op te bouwen (ook de kapel van waaruit hij spreekt is onlangs weer opgebouwd dankzij de solidariteit van velen). Hij drukt zijn blijdschap uit voor de kostbare hulp aan velen die in moeilijkheden leven.
Foto: Jrs.net Een stem vanuit de stad Homs in Syrië, waar de hulp van Sant'Egidio is aangekomen
Een stem vanuit de stad Homs in Syrië, waar de hulp van Sant'Egidio is aangekomen