Steun de burgers in Oekraïne en vluchtelingen die de oorlog ontvluchten, met noodhulp en onderdak. HOE TE HELPEN

We hebben de beelden voor ogen van hen die lijden door de oorlog in Oekraïne en van hen die op de vlucht zijn. Zij hebben alles nodig: voedsel, dekens, melk voor hun kinderen, zelfs een huis om met hun familie te schuilen. We hebben een oproep gedaan voor een staakt-het-vuren. Maar er moet dringend hulp gestuurd worden.

Al jaren heeft Sant'Egidio een adoptieprogramma op afstand voor ongeveer 250 Oekraïense kinderen in een netwerk van familiehuizen, die nu in gevaar zijn. De Gemeenschap van Kiev heeft, ondanks de moeilijkheden van het moment, stappen ondernomen om hen te beschermen, maar financiële steun is nodig.

In de buurlanden, waar de vluchtelingen aankomen, verdeelt Sant'Egidio ook noodhulp. Op het station van Zachodnia in Warschau, waar de eerste konvooien vluchtelingen vanaf de grens aankwamen, worden voedselpakketten en eerste levensbehoeften aangeboden. Daarnaast is op sociale netwerken een oproep gedaan om in Warschau en andere steden huizen en kamers te zoeken om Oekraïners die de oorlog ontvluchten, op te vangen.

DONEER ONLINE

  DONEER VIA FACEBOOK

STEUN DE KINDEREN IN KIEV MET ADOPTIE OP AFSTAND