WERELD

Marco Impagliazzo bezoekt Hong Kong voor de conferentie "Vrienden van de armen, vrienden van de vrede"

Voorzitter Marco Impagliazzo bezoekt momenteel de Gemeenschap van Sant'Egidio in Hongkong en opende er vandaag de conferentie "Vrienden van de armen, vrienden van de vrede".

In de grote Aziatische stad bestaan economische ontwikkeling en moderniteit naast vormen van extreme armoede, zoals die van de vele daklozen.

Voor hen heeft de Gemeenschap - die al jaren haar dienst heeft op straat, met het uitdelen van voedsel, ondersteuning op het gebied van gezondheid en begeleiding bij de eerste levensbehoeften - het 'Home of Mercy' geopend. Het is een huis dat velen die er verwelkomd werden heeft geholpen om te ontsnappen aan het leven op straat. Het bezoek van Marco Impagliazzo was de gelegenheid om het huis na de renovatie feestelijk te heropenen, waardoor het nu mogelijk is om nieuwe gasten te verwelkomen. Een vreugdevolle gebeurtenis, zoals een van hen benadrukte toen hij de voorzitter van de Gemeenschap ontving: "Ik heb 50 jaar op straat geleefd. Nu, als oude man, heb ik eindelijk een familie."

Dankbetuigingen en bemoedigingen voor het werk van de Gemeenschap in Hong Kong werden uitgesproken door de bisschop van de stad, kardinaal Stephen Chow.