news

Senegal: es reprenen les negociacions de pau a Casamance

2 Març 2020 - SENEGAL

PazCasamance

Comparteix-Ho

Entre el 28 i el 29 de febrer es van reunir a la Comunitat de Sant’Egidio alguns representants del president de Senegal, Macky Sall, i una delegació del Moviment de Forces Democràtiques de Casamance (MFDC), encapçalat per Salif Sadio. Després d'una interrupció de les negociacions de diversos mesos, les parts han refermat solemnement la voluntat política del president Macky Sall i del cap del MFDC, Salif Sadio, de trobar una solució a través de negociacions al conflicte de Casamance, que afligeix la regió des de fa més de 30 anys.

Una guerra oblidada que ha provocat milers de víctimes i de refugiats, i que ha implicat també alguns països dels voltants, com Gàmbia, que separa Casamance de la resta de Senegal, i Guinea Bissau.

La regió, amb poc més d'un milió de persones, pren el seu nom del riu Casamance, que abans de desembocar a l'Oceà Atlàntic, rega abundantment el terreny i el fa fèrtil. Malauradament gran part dels cultius estan abandonats a causa de la presència de mines i molts joves es veuen obligats a emigrar cap al nord del país per buscar feina o per estudiar.

En una declaració conjunta els representants del president de Senegal i del MFDC han declarat "la necessitat de reprendre les negociacions regulars a través de la mediació de Sant'Egidio per donar un nou impuls al procés de pau de Casamance".

LLEGIU EL COMUNICAT (FR)