En vista de la reobertura, a l'Escola de la Pau del camp de refugiats de Nyumanzi (Uganda) aprenen a prevenir el coronavirus

També han començat a cosir mascaretes

Les classes de l'Escola de la Pau del camp de refugiats de Nyumanzi van quedar interrompudes el passat 20 de març amb el tancament de totes les escoles d'Uganda a causa de la pandèmia. Les autoritats del país estan decidint ara reobrir parcialment les escoles. Els primers que tornaran a les classes seran els nens de la "Primary 7" que aquest any han de fer l'examen final.

Amb la perspectiva de la reobertura, la Comunitat de Sant’Egidio ha organitzat una visita especial al camp de refugiats de Nyumanzi per dur-hi la seva
experiència sobre la prevenció i la lluita contra la pandèmia de coronavirus a l'Àfrica, aprofitant l'experiència dels seus centres Dream de tractament de malalts de sida i de tuberculosi.

Es va oferir a professors i responsables una sèrie de classes sobre els protocols nacionals i sobre les indicacions de Sant'Egidio perquè els poguessin transmetre als alumnes en el moment de reobrir l'escola, que es va ampliar també als responsables del camp. A més, es va posar en marxa la producció de mascaretes utilitzant les màquines de cosir que ja havia comprat l'Escola per a un curs de confecció per a adults.

Aquests dies, a més, han començat les obres de construcció de nous serveis higiènics i de lavabos per augmentar la higiene dels alumnes i dels professors de l'escola. Les obres es faran gràcies a l'ajuda de l'Agència Italiana de Cooperació i Desenvolupament (AICS) i de la Conferència Episcopal Italiana (CEI) que ajuden a les activitats de prevenció contra el coronavirus, a més de les activitats pedagògiques habituals. Una de les iniciatives previstes és la possibilitat d'augmentar la disponibilitat d'aigua corrent gràcies a un dipòsit que emmagatzemarà l'aigua extreta del pou que ja hi ha i a una bomba impulsada per energia solar.

La visita ha estat també l'ocasió de demostrar a tots els refugiats de Sudan del Sud que viuen al camp de refugiats de Nyumanzi que l'educació és una prioritat per a Sant'Egidio i que la "School of Peace" és un lloc on es dona als infants les mateixes oportunitats que tenen els infants de la seva edat que viuen en altres llocs del món. Els adults del poble, que envolta l'Escola, de la seva banda, han confirmat tot el seu suport per seguir amb el projecte educatiu i de pau que han començat.