La Clinique DREAM de Bangui (República Centreafricana) per al tractament gratuït del VIH fa un any. La vida venç la guerra

En una carta, històries de vida que canvien

Notícies del centre DREAM de Bangui (República Centreafricana), on la Comunitat de Sant'Egidio ofereix cura gratuïtament a adults i infants amb vides marcades pel VIH i altres malalties cròniques.


Cada aniversari és important, però el primer sempre té un significat especial perquè les coses noves plantegen molts desafiaments que cal superar. 

Un centre DREAM a Bangui, a la República Centreafricana, era un somni que va començar fa molts anys. Érem conscients de totes les dificultats que hi havia –la guerra, la violència encara no apagada–, però mai vam deixar de lluitar per fer possible aquell somni. 

Així, fa un any, obria la Clinique DREAM de Sant'Egidio al centre de Bangui, un lloc per tractar moltes malalties cròniques i per oferir assistència gratuïta a adults i a infants, una revolució per a un país en què no hi ha assistència gratuïta i els índexs de mortalitat són dels més alts del món.

La família DREAM ha crescut i avui ja són més de 1000 els pacients, infants i adults, que reben tractament i assistència i, tot i que el VIH segueix sent una de les malalties més crítiques, al llarg d'aquest any DREAM ha salvat la vida també de milers d'epilèptics, diabètics, asmàtics i hipertensos. Hem atès més de 800 embarassos i hem pogut vacunar milers d'infants.
 
La festa del primer aniversari, organitzada seguint les mesures de seguretat pel coronavirus, va ser un himne a la vida. La carta que adjuntem de la Christelle, que segueix el tractament amb la seva filla, ho explica molt bé:
  

Llegeix la carta de la Christelle »

 

Més informació sobre el programa DREAM »