news

Migrants: dijous 16 de juliol, provinent de Lesbos, arriba el primer corredor humanitari després del confinament

15 Juliol 2020 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios
InmigraciónPapa Francisco

Connexió en directe a les 12.00 h per Facebook i santegidio.org

Comparteix-Ho

Per a 10 refugiats que estaven reclosos a Lesbos s'obre una nova vida gràcies a l'Almoineria Apostòlica i a la Comunitat de Sant'Egidio. La sortida ha estat possible gràcies a una sinergia entre les autoritats gregues i italianes.
 
Dijous 16 de juliol a les 12.00 h, benvinguda i conferència de premsa a Roma, al menjador de Via Dandolo 10, amb el fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi. També hi haurà la viceprefecte Simona Spinelli, responsable de la unitat Dublín del Ministeri de l'Interior.

Connexió en directe a les 12.00 h per Facebook i santegidio.org

Després d'haver viscut molts mesos d'espera, a causa de la crisi pel coronavirus, arriba a Itàlia l'últim grup de refugiats que el papa Francesc va voler salvar a través de l'Almoineria Apostòlica i de la Comunitat de Sant'Egidio. Es tracta de 10 refugiats, que s'afegiran als 57 que ja van anar a Itàlia en diversos viatges, el primer el 16 d'abril de 2016 en el mateix avió en què el Papa tornava a Roma després de la seva històrica visita a Lesbos. Els refugiats, que pertanyen a quatre nuclis familiars, no havien pogut sortir el passat desembre per motius contingents i més tard la pandèmia els ho va impedir.

El primer corredor humanitari després del confinament ha estat possible gràcies a una valuosa sinergia entre les autoritats italianes i gregues, especialment entre el Viminale, a través de la persona del Cap de Departament Michele di Bari, i el ministre d'Immigració i Asil grec. També rebran els nous 10 refugiats els altres refugiats que van arribar amb els anteriors corredors humanitaris de Lesbos. Després de la conferència de premsa, menjaran plegats a les instal·lacions del menjador dels pobres de la Comunitat de Sant'Egidio juntament amb els voluntaris que s'ocupen de l'hospitalitat i de la integració. Amb el sistema dels corredors humanitaris fins ara ja han arribat a Europa més de tres mil refugiats d'Orient Mitjà i d'Àfrica.