VII Dia mundial de pregària i reflexió contra el tràfic de persones, en record de santa Bakhita, nena esclava. #PrayAgainstTrafficking

L'escola, lloc de rescat i dignitat

El 8 de febrer, dia en què l'Església recorda santa Bakhita, esclava nena del Sudan que es va fer religiosa a Itàlia, es recorda totes les víctimes del tràfic de persones.
Al món, entre 2008 i 2019, s'ha triplicat el nombre de víctimes del tràfic de persones, que va passar de 30.961 a 105.787, tot i que es calcula que el fenomen afecta cada any un nombre d'entre 700.000 i 2.000.000 persones. La majoria de les víctimes són de l'Àsia.
La Comunitat ajuda les víctimes del tràfic de persones a través de visites al carrer, acollint dones que demanen sortir de la situació d'explotació i sobretot creant itineraris d'educació i formació per a la inserció laboral, formant una xarxa d'amistat i protecció que es manté amb el pas dels anys.
A Itàlia ja són unes 650, les dones que des del 2015 han participat en cursos organitzats per l'Escola de llengua i cultura italianes per lluitar
i prevenir el fenomen del tràfic de persones.

Comunicat de premsa del Dicasteri per al Desenvolupament Humà