Flors, espelmes i una pregària en memòria de les víctimes de Würzburg

L'endemà del violent atac a Würzburg, perpetrat per un somali que patia trastorns mentals i que va acabar amb l'assassinat de tres persones i diversos ferits, la Comunitat de Sant'Egidio es va reunir al lloc de la massacre, a Barbarossaplatz, al centre històric de Würzburg.

Amb la participació de molts nous europeus de diferents cultures i religions, els presents van voler mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies col·locant flors i encenent espelmes, expressant també el seu rebuig a totes les formes de violència, així com el compromís amb una cultura de la convivència.

La cerimònia va continuar a la Marienkapelle amb un moment de pregària per les víctimes i per la convivència pacífica en la societat.

La Comunitat, alhora que referma la seva condemna contra totes les formes de violència, manifesta el seu malestar per les veus hostils que s'alcen contra els nous europeus i demana que es reforci la vigilància contra els actes de racisme i xenofòbia, per assegurar la convivència pacífica entre cultures i religions. En aquest sentit, Sant'Egidio treballa des de fa anys amb cursos d'alemany i amb el moviment Gent de Pau.